Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
ВИТАМИН К2-МК7: НОВОТО ОТКРИТИЕ НА HAYA LABS В БОРБАТА СРЕЩУ ОСТЕОПОРОЗАТА
Американската компания Haya Labs е специализирана в производството на продукти с натурален произход, чиято цел се състои в подобряването на общото състояние на организма. Използваните от компанията суровини са от най-високо качество – те са максимално пречистени и с качествено и прецизно изчислени дозировки.
 
HIV/СПИН при мъжете, правещи секс с мъже (МСМ) - обзор
Новопубликувана статия в Lancer описва HIV инфекцията и СПИн при мъжете, правещи секс мъже (МСМ). При тази популация HIV епидемията продължава да расте в световен мащаб, независимо от региона и икономическото развитие на съответната страна. Този прогрес на епидемията идва на фона на значителния прогрес в лечението и превенцията на HIV/СПИн през последните 20 години.
 
Диагноза и лечение на неалкохолния мастен черен дроб
Американската гастроентерологична асоциация (ACG)и Американската асоциация за изследвания върху чернодробните заболявания (AASLD) издадоха нови препоръки за диагноза и лечение на неалкохолния мастен черен дроб.
 
Препоръки за лечение на болката при ревматоиден артрит
В Rheumatology бяха публикувани 11 базирани на доказателствата препоръки за лекарствена терапия на болката при възпалителен артрит, в частност ревматоиден артрит. В изготвянето на новите препоръки са участвали 400 ревматолози от 17 страни.
 
Създадоха първите критерии за диагноза на полимиалгия ревматика
Европейската лига срещу ревматизъм и Американската колегия по ревматология създадоха първите диагностични критерии за полимиалгия ревматика. Критериите са публикувани в Arthritis & Rheumatism и  Annals of the Rheumatic Diseases:
 
Ранна терапия с methotrexate и prednisone при ревматоиден артрит
Стартирането на комбинирана терапия с methotrexate (MTX) и нискодозов prednisone e по-ефективен подход спрямо започването само на methotrexate при пациенти с ранен ревматоиден артрит, докладват холандски лекари.
 
Музиката в помощ на медицината и психологията
Учените са открили, че мелодиите доставящи на човек радост, забавят пулса му, увеличават силата на сърдечните му съкращения, способстват за разширяване на съдовете му и нормализират кръвното налягане, а дразнещата го музика предизвиква точно обратния ефект.
 
Обновени препоръки за лечение на плаков псориазис
National Psoriasis Foundation Medical Board обнови своите препоръки за лечение на плаков псориазис, като в обновлението са включени нови терапевтични стратегии като ustekinumab и ексимерен лазер. Препоръките са публикувани в Archives of Dermatology.
 
Антиревматични лекарства и бременност
Жените, приемащи methotrexate по повод артрит, трябва да преустановят употребата на препарата поне 3 месеца преди зачеването, сочат препоръките на Американската Колегия по Ревматология. В тази статия накратко ще обобщим какво знаем относно безопасността по при бременност на някои от използваните при ревматични заболявания медикаменти.
 
Rivaroxaban, dabigatran или warfarin?
В продължение на десетилетия warfarin е единственият орален антикоагулант за превенция на инсулт при предсърдно мъждене. Въпреки множеството междулекарствени взаимодействия, нуждата от постоянно следене на INR, кумариновите деривати са изключително популярни, дори и днес, когато имат силна конкуренция - от dabigatran и rivaroxaban.
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |    следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator