Начало
НачалоЗдравни новини
 
Ресвератрол подобрява метаболизма на мъжете със затлъстяване
Ресвератролът, който се среща в червеното вино, може да е от полза при мъжете със затлъстяване, сочи малко проучване, публикувано в ноемврийския брой на Cell Metabolism.
 
Употребата на естроген може да доведе до проблеми с пикочния мехур
Жените в менопауза, които приемат естроген за продължителен период от време, имат повишен риск от инконтиненция спрямо жените, неприемащи естроген или приемащите го за кратки периоди.
 
Нов медикамент е ефективен срещу ХОББ
Aclidinium bromide е ефективен при лечението на хроничната обструктивна белодробна болест (ХОББ), сочат резултатите на фаза III проучване, представено на CHEST 2011 в Хонолулу, Хавай.a
 
Комбинирана терапия срещу IBD
Комбинираната терапия с allopurinol и нискодозови тиопурини е ефективна и добре толерирана опция при пациентите със възпалителна чревна болест (IBD), сочи проучване, представено на годишната среща на Американската Колегия по Гастроентерология.
 
Ранната агресивна терапия при ювенилен идиопатичен артрит се отплаща
Ранната агресивна терапия на полиартритната форма на ювенилния идиопатичен артрит (ЮИА) подобрява симптомите и процента на пациентите с неактивно заболяване или клинична ремисия, сочат резултатите на проучването TREAT, представено на годишната среща на Американската Колегия по Ревматология.а
 
Ултразвук-напътстван нервен блок намалява болката при счупване на бедрената кост
При деца с болезнени фрактури на бедрената кост, нервните блокове, извършени с помощта на ултразвуково насочване, могат значително да подобрят контрола на болката, докладват американски лекари.
 
Още доказателства, че шоколадът намалява риска от инсулт
Любителите на шоколад може би имат още една причина да се глезят. Ново проучване сочи, че редовната консумация на шоколад може да намали риска от инсулт с 20%.
 
Стратегии за ограничаване на многоплодните бременности след лечение за стерилитет
Четири основни стратегии могат да намаляват риска от многоплодна бременност след лечение за стерилитет, се посочва в становище на Американското Дружество по Репродуктивна Медицина.
 
Болката в ниските области на гърба при деца и юноши не налага образни изследвания
Повечето случаи на ниска гръбна болка при деца и юноши се повлияват добре от консервативно лечение и не изискват поставянето на диагноза чрез радиографски изследвания, докладват американци.
 
Продължителното вливане на нитроглицерин може да е вредно
Добре е известно, че продължителната инфузия на нитроглицерин води до толеранс към съдоразширяващите ефекти на препарата. Екип от Университата Станфорд докладва обаче, че този подход на прилагане на препарата може и да увреди сърдечния мускул.
 
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator