Начало
НачалоЗдравни новиниСтратегии за ограничаване на многоплодните бременности след лечение за стерилитет
Стратегии за ограничаване на многоплодните бременности след лечение за стерилитет 07 ноември 2011

Четири основни стратегии могат да намаляват риска от многоплодна бременност след лечение за стерилитет, се посочва в становище на Американското Дружество по Репродуктивна Медицина.

Това са:

1. Извършване на единичен ембрионален трансфер
2. Използване на ниски гонадотропинови дози за стимулиране на овулация
3. Предотвратяване на суперовулацията
4. Информиране на пациентите относно рисковете от многоплодните бременностти.

В доклада си дружеството си най-набляга върху употребата на единични ембрионални трансфери при подходящи пациенти.

Многоплодната бременност може да застраши живота както на майката, така и на плода, повишавайки риска от прееклампсия, гестационен диабет, преждевременно раждане и дори смърт. Само в САЩ честотата на многоплодната бременност се е увеличила от 1.9% през 1980 г. преди въвеждането на in vitro оплождането и гонадотропиновите препарати до 3.4% през 2008 г.

За намаляване на този риск, експертите смятат, че лекарите трябва да препоръчват единични трансфери на пациентите, които имат най-голям шанс от повлияване. Жените с добра прогноза са тези на възраст под 35 години, пробващи in vitro фертилизация за пръв път, с високо качество на ембрионите.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator