Начало
НачалоЗдравни новиниУлтразвук-напътстван нервен блок намалява болката при счупване на бедрената кост
Ултразвук-напътстван нервен блок намалява болката при счупване на бедрената кост 08 ноември 2011

При деца с болезнени фрактури на бедрената кост, нервните блокове, извършени с помощта на ултразвуково насочване, могат значително да подобрят контрола на болката, докладват американски лекари.

Фемуралният нервен блок бил свързан с по-голяма продължителност на обезболяващия ефект спрямо приема на системни болкоуспокояващи.

Авторите обясняват, че били вдъхновени за това проучване, след като екип от Детската болница в Денвър докладвали известен успех при употребата на нервен блок за контрол на болката при фемурални фрактури. Било установено, че блокът води до по-добър контрол на болката спрямо опиоидните аналгетици.

В настоящото изследване целта била да се сравнят резултатите преди и след въвеждането на фемуралните блокове в рутинната практика в болницата, в която работят изследователите. За по-голяма безопасност блоковете били провеждани с помощта на ултразвуково насочване.

Всички пациенти били на възраст между 1 и 17 години с фрактури на бедрената кост. Пациентите, лекувани преди въвеждане на нервния блок, най-често били третирани с интравенозен морфин.

Екипът установил, че средният период до следващата доза обезболяващо е 176 минути при "преди" групата срещу 435 в "след" групата.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator