Начало
НачалоЗдравни новини
 
Употребата на метамфетамин - свързана с развитие на шизофрения
Силно злоупотребяващите с метамфетамин може би имат повишен риск от шизофрения, сочи американски изследване. Според авторите, тези лица имат 9 пъти повишен риск от психиатричното заболяване спрямо неупотребяващите наркотици и 1.5 до 3 пъти повишен риск спрямо злоупотребяващите с кокаин и опиоиди.
 
Mycophenolate е по-добър от azathioprine за поддържаща терапия на лупусния нефрит
Проучване сочи, че mycophenolate mofetil (MMF) превъзхожда azathioprine като поддържаща терапия на лупусния нефрит. Освен това MMF е свързан и със значително по-малко сериозни нежелани реакции.
 
Лицата с наднормено тегло ядат по-рядко
Лицата с нормално тегло, включително отслабналите и запазили теглото си, ядат значително по-често спрямо лицата с наднормено тегло, сочи проучване, анализиращо факторите, които могат да помогнат за предотвратяване на напълняването.
 
Кортикостероиди вместо антибиотици при педиатричен среден отит?
Назален кортикостероиден спрей, съдържащ ciclesonide, е по-ефективен от широкоспектърен антибиотик при лечението на среден отит с излив, сочат резултатите на малко проучване, представено на годишната среща на Американската Колегия по Алергия, Астма и Имунология в Бостън.
 
Качеството на спермата зависи от храненето
Хранителен режим, който е богат на плодове и пълнозърнести храни и беден на червено месо, алкохол и кафе, е свързан с по-добри резултати при in vitro оплождането, докладват бразилци. Интересното в случая е, че става въпрос за хранителния режим на мъжа.
 
Сиренето е по-добро от кравето масло за сърдечносъдовото здраве
Лекари и диетолози често препоръчват ограничаването на всички животински мазнини за намаляване на холестерола, но датски изследователи докладват, че сиренето не повлиява липидните нива и не трябва да се причислява в същата категория като например кравето масло.
 
Децата с високо IQ по-често посягат към наркотиците
Високоинтелигентните деца може би имат повишен риск от употреба на забранени субстанции като юноши и пълнолетни, докладват британци. Те установили, че високият коефициент на интелигентност на петата година е свързан с употреба на канабис на 16-годишна възраст.
 
Нов четворен режим е много ефективен срещу H. Pylori
Нов режим, включващ три антибиотика плюс инхибитор на протонната помпа, е силно ефективен срещу Helicobacter pylori при нелекувани пациенти, сочи статия, публикувана в American Journal of Gastroenterology.
 
Нов интраназален спрей превъзхожда настоящото лечение при сезонен алергичен ринит
Нов назален спрей, който комбинира интраназалния антихистамин azelastine и кортикостероида fluticasone, води до по-голяма степен облекчаване на симптомите на сезонния алергичен ринит спрямо монотерапията с някой от тези два агента.
 
Ниското кръвно налягане е свързано с повторен инсулт
Ново проучване потвърждава, че съществува J-образна крива между кръвното налягане и риска от инсулт. Сред лица със скорошен некардиоемболен инсулт, систоличните нива на кръвното налягане над 140 mm Hg и под 120 mm Hg били свързани с повишен риск от повторен инсулт.
 
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator