Начало
НачалоЗдравни новиниНов четворен режим е много ефективен срещу H. Pylori
Нов четворен режим е много ефективен срещу H. Pylori 17 ноември 2011

Нов режим, включващ три антибиотика плюс инхибитор на протонната помпа, е силно ефективен срещу Helicobacter pylori при нелекувани пациенти, сочи статия, публикувана в American Journal of Gastroenterology.

Четворният режим се състои от levofloxacin, omeprazole, nitazoxanide и doxycycline (LOAD). Авторите докладват много висока честота на ерадикация и на практика пренебрежими странични ефекти.

Те посочват, че резистентността към стандартната терапия с PPI, amoxicillin, и clarithromycin все повече се увеличава, като честотата на излекуване вече е под 80%. Използват се и режими с metronidazole, но към този агент резистантността е още по-голяма - до 66%.

Новият режим LOAD бил тестван при 270 пациенти с H. Pylori гастрт или петична язва. Пациентите били рандомизирани на LOAD в продължение на 7 или 10 дни или lansoprazole, amoxicillin и clarithromycin (LAC) за 10 дни. Ерадикацията била потвърдена чрез фекален антигенен тест поне 4 седмици след края на терапията.

Ерадикацията при LOAD режима била 90.0% и 89.9% съответно за 7- и 10-дневния курс, докато при LAC тя била значително по-ниска - 73.3%. Честотата на нежелани реакции (главоболие, гадене и раздуване на корема) била сходна между двете групи.

Авторите отчитат нуждата от рандомизирано контролирано проучване (настоящото е отворено), но смятат, че LOAD трябва да стане основният режим за лечение на инфекцията с H. Pylori.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator