Начало
НачалоЗдравни новини
 
Отново свързват Wi-Fi от лаптопите с понижено качество на спермата
Поредно проучване свързва безжичната връзка (Wi-Fi) на лаптопите с понижено качество на семенната течност. Аржентински учени докладват, че 25% от облъчените сперматозоиди губят способността си на движение спрямо само 14% от неизложените полови клетки, съхранявани при същите условия, но без лаптоп наблизо.
 
Rivaroxaban, dabigatran или warfarin?
В продължение на десетилетия warfarin е единственият орален антикоагулант за превенция на инсулт при предсърдно мъждене. Въпреки множеството междулекарствени взаимодействия, нуждата от постоянно следене на INR, кумариновите деривати са изключително популярни, дори и днес, когато имат силна конкуренция - от dabigatran и rivaroxaban.
 
Автоимунните заболявания силно повишават риска от белодробен емболизъм
Голямо и дългосрочно проучване подкрепя хипотезата, че автоимунните заболявания повишават риска от белодробен емболизъм. Шведи докладват шесткратно повишен риск в рамките на първата година след установяване на заболяването.
 
Посрещането на топката с глава може да увреди мозъка
Играта с глава при футболна игра може да причини увреждане на мозъка, сочи проучване, представено на годишната среща на Американското Дружество по Радиология.
 
Подоцитурията е прогностична за прееклампсия преди появата на симптоми
Подоцитурията - наличието на бъбречни подоцитни клетки в урината, може би е ранен и специфичен прогностичен фактор за прееклампсия, за която в момента не съществуват тестове за ранна диагноза.
 
Оралните антибиотици при акне повишават риска от фарингит
Оралните антибиотици за лечение на акне може би са свързани с повишен риск от фарингит, сочи ново изследване, публикувано в Archives of Dermatology. Най-вероятно се касае за промяна в микробиологичната флора на фаринкса.
 
Физическата активност намалява риска от инвазивен рак на гърдата
Голямо европейско проучване, представено наскоро, сочи високите нива на физическа активност значително намаляват риска от инвазивен рак на гърдата.
 
Остеоартрозата не е само резултат на износване на ставния хрущял
Хрущялното увреждане, свързано с остеоартрозата, се дължи не само на "износване" на хрущяла, но и на нарушена регулация на системата на комплемента, докладват лекари от Stanford University.
 
Два нови препарата могат да заменят интерферона при лечението на хепатит С
Два нови препарата - протеазен и полимеразен инхибитор, имат потенциала да заменят пегилирания интерферон при стандартното лечение на хепатит С инфекцията (HCV), докладват изследователи.
 
Изолираните ниски нива на HDL-холестерол са проблематични
Изолираните ниски нива на HDL-холестерол са по-чести сред азиатците и изглежда са свързани с повишен коронарен риск, се посочва в статия, публикувана в Circulation.
 
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator