Начало
НачалоЗдравни новиниНа фокус
 
Подагра - диагноза и лечение
Подаграта е възпалителен артрит, причинен от отлагането на кристали от мононатриев урат в синовиалната течност и други тъкани. Заболяването е свързано с наличието на хиперурикемия, която се дефинира като нива на серумния урат >404 mcmol/l.
 
Обновени препоръки за употреба на конюгирани ваксини срещу менингит
Съветният комитет за имунизационни практики (ACIP) на САЩ обнови препоръките си за употреба на менингококови конюгирани ваксини, като последните са публикувани в MMWR Morbidity and Mortality Weekly Report.
 
Препоръки за извършване на тонзилектомия при деца
Само в САЩ всяка година се извършват над 500 000 тонзилектомии. Голямата честота на тази процедура, наред със стотиците публикувани рандомизирани клинични проучвания по тази тема, обуславят нуждата от evidence-based ръководство за клиничната практика. Такова бе публикувано наскоро в онлайн изданието на Otolaryngology–Head and Neck Surgery.
 
Ранната диагноза на РА - важна за постигане на ремисия
Ревматоидният артрит (РА) може да бъде вкаран в ремисия при голям брой от случаите, но само ако лечението започне в рамките на няколко седмици след поява на първите симптоми. Статия, публикувана в Journal of Clinical Rheumatology, обяснява защо ранната диагноза е ключът към успеха при лечението на РА.
 
CDC: Препоръки за лечение на полово предавани заболявания
Американският център за контрол и превенция на заболявания (CDC) издаде обновени препоръки за лечение на полово предавани заболявания. Препоръките са публикувани в Morbidity and Mortality Weekly Report от 17 декември. DoctorBG ви предлага кратък обзор.
 
Най-големите постижения в онкологията през 2010 г.
В Journal of Clinical Oncology бе публикуван доклад на American Society of Clinical Oncology (ASCO) относно най-големите постижения в областта на онкологията през 2010 г. В статията основно място заемат 12 проучвания, повечето, докладвани на годишната среща на ASCO.
 
Нови препоръки за лечение на безсъние и други нарушения на съня
Британската Асоциация по Психофармакология издаде консенсусно становище относно лечението на инсомния, парасомнии и нарушения на циркадния ритъм. Целта на новите препоръки е да се подпомогнат психиатрите и други медицински специалисти, грижещи се за пациенти с проблеми със съня.
 
Кратък обзор на кардиологичния конгрес в Стокхолм (ESC 2010)
Конгресът на Европейското дружество по кардиология отмина, като на него бяха представени много вълнуващи проучвания и данни не само от европейски, но и от екипи от цял свят. В тази статия ще се опитаме да обобщим накратко най-интересното, което бе представено на най-значимото кардиологично събитие тази година.
 
Лечение на първичен синдром на Сьогрен (Sjögren): обзор
Систематичен обзор, публикуван в Journal of the American Medical Association, сочи, че повечето използвани препарати за лечение на първичен синдром на Sjögren, са подкрепени от относително малко доказателствени данни.
 
Как да изберем анти-TNF агент при пациенти с ревматоиден артрит
Към настоящия момент на пазара се предлагат 5 антагониста на тумор-некротизиращ фактор алфа (анти-TNF): adalimumab (Humira ®), certolizumab (Cimzia ®), etanercept (Enbrel ®), infliximab (Remicade ®), и golimumab (Simponi ™).
 
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator