Начало
НачалоЗдравни новини
 
Нова комбинирана таблетка е ефективна срещу HIV
Фаза 3 проучване сочи, че комбинираната таблетка Quad na Gilead, съдържаща elvitegravir, cobicistat, emtricitabine и tenofovir DF има сходна на efavirenz, emtricitabine и tenofovir DF ефективност при лечението на HIV инфекция.
 
FDA даде зелена светлина за разработката на анти-NGF препарати
Американската администрация по храните и лекарствата даде зелена светлина на Janssen, Pfizer и Regeneron да възобновят клиничните проучвания със своите препарати, които блокират нервния растежен фактор (NGF) въпреки докладваните случаи на ставна деструкция и остеонекроза.
 
Обрязаните мъже имат понижен риск от рак на простатата
Обрязването преди първия полов акт изглежда предпазва от рак на простата, сочи проучване, публикувано в Cancer. Според статията, ранното обрязване намалява с 15% относителния риск както от агресивните, така и от по-малко агресивните форми на туморното заболяване.
 
Създадоха първите критерии за диагноза на полимиалгия ревматика
Европейската лига срещу ревматизъм и Американската колегия по ревматология създадоха първите диагностични критерии за полимиалгия ревматика. Критериите са публикувани в Arthritis & Rheumatism и  Annals of the Rheumatic Diseases:
 
Ранна терапия с methotrexate и prednisone при ревматоиден артрит
Стартирането на комбинирана терапия с methotrexate (MTX) и нискодозов prednisone e по-ефективен подход спрямо започването само на methotrexate при пациенти с ранен ревматоиден артрит, докладват холандски лекари.
 
Кафето не е свързано с повишен риск от хронични заболявания
Кафето е обект на многобройни проучвания, като последното от тях сочи, че кафето не е свързано с повишен риск от сърдечно заболяване инсулт или рак, а освен това предпазва от диабет тип 2.
 
Фотоселективната вапоризация на простата е свързана с по-къс болничен престой спрямо ТУР
Ново проучване, сравняващо простатното изпаряване със зелен (GreenLight) лазер и конвенционалната трансуретрална резекция на простатата, сочи, че първата процедура е свързана с по-къс болничен престой и не може да се твърди, че има по-лоши резултати.
 
Ново лекарство срещу генитален херпес ускорява заздравяването
Експерименталният агент ASP1251 и утвърденият антивирусен препарат valaciclovir водят до значително по-бързо оздравяване на язвите при пациенти с повтарящ се генитален херпес, сочат резултатите на фаза II проучване.
 
Измислиха начин за трансплантация на бъбрек от несъответстващ донор
Учени откриха начин за манипулация на имунната система, така че да не отхвърли трансплантирането на органи от несъответстващ донор. Процесът включва трансплантация на донорни стволови клетки след лекарствено потискане на имунната система.
 
Метаболитният синдром повишава риска от бъбречно заболяване
Лицата над 65-годишна възраст с метаболитен синдром имат повишен риск от развитие на хронично бъбречно заболяване; същото важи и за тези с повишаваща се инсулинова резистентност, се посочва в проучване, публикувано в Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism.
 
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator