Начало
НачалоЗдравни новиниFDA даде зелена светлина за разработката на анти-NGF препарати
FDA даде зелена светлина за разработката на анти-NGF препарати 13 март 2012

Американската администрация по храните и лекарствата даде зелена светлина на Janssen, Pfizer и Regeneron да възобновят клиничните проучвания със своите препарати, които блокират нервния растежен фактор (NGF) въпреки докладваните случаи на ставна деструкция и остеонекроза.

Препаратите се разработват за лечението на редица хронични болезнени състояния като остеоартроза, хронична лумбосакрална болка, диабетна периферна невропатия, постхерпетична невралгия, хроничен панкреатит, ендометриоза, интерстициален цистит, фрактура на прешлен, топлинно увреждане и ракова болка.

Нервният растежен фактор предизвиква болка, индуцирайки хипералгезия чрез различни молекулярни механизми. Тези механизми водят до сенсибилизаране на периферните болкови рецептори, сензорните и симпатиковите рецептори в увредените тъкани.

Новите анти-NGF препарати отслабват този процес и се считат като стратегия с голям потенциал за лечението на хроничната болка.

През април 2010 г FDA спря временно клиничното проучване на Pfizer с tanezumab след докладвани случаи на остеонекроза и аваскуларна некроза, довела до смяна на ставите при пациенти с остеоартроза. През декември същата година и Jansen докладва случай на аваскуларна некроза на бедрената кост при пациент без история за остеоартроза, лекуван с fulranumab по повод лумбосакрална болка. Малко по-късно и проучването на Regeneron с REGN727 бива прекратено.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator