Начало
НачалоЗдравни новини
 
ЕС затяга правилата относно публичната лекарствена информация
Европейската комисия планира солидни ограничения на информацията, която фармацевтичните компании ще могат да предоставят пред обществеността. Става въпрос за медикаментите, които се предлагат с рецепта.
 
TNF-инхибиторите намаляват риска от диабет?
Инхибиторите на тумор-некротизиращ фактор алфа (TNF) може би са свързани с допълнителни ползи при пациентитес ревматоидент артрит. Освен ефект върху ставното заболяване, този клас препарати може предпазват от развитието на диабет.
 
Калифорния забрани солариумите за непълнолетни
Лицата под 18-годишна възраст няма да могат да посещават повече солариумите в Калифорния (САЩ) след заповед на губернатора на щата - Джери Браун.
 
In vitro тест с глиадин потвърждава цьолиакията
Третирането на биоспирана дуоденална лигавица с глиадин - токсичната фракция на глутена, може да спомогне за окончателното диагностициране на цьолиакията при заподозряна глутенова ентеропатия, не можеща да бъде потвърдена със стандартнитете тестове.
 
Болката в гърдите при деца рядко е сигнал за сърдечен проблем
Децата и тийнейджърите, които докладват болка в гърдите, изключително рядко наистина имат сърдечен проблем, който да я причинява, сочи изследване.
 
Ранният растеж на мозъчната кора е важен за преждевременно родените бебета
След преждевременно раждане, скоростта на растеж на мозъчната кора между 24- 44-седмична постменструлана възраст (ПМВ) е прогностичен фактор за глобалните неврокогнитивни способности по-късно в детството, докладват британски лекари.
 
Откриха защо ЯМР може да предизвика световъртеж
Мистерията относно световъртежа при повечето пациенти, подложени на магнитно-резонансна томография (ЯМР), е разгадана. Учени от университета Джон Хопкинс установиха, че магнитното поле взаимодейства с йонните потоци на ендолимфата в лабиринта на вътрешното ухо.
 
Аспирин не трябва да се използва за превенция на инсулт при предсърдно мъждене
Още доказателства сочат, че аспирин е нито ефективен, нито безопасен за превенцията на инсулт при пациенти с предсърдно мъждене. Европейски екип докладва резултатите на изследването си в Thrombosis and Haemostasis.
 
Орален teriflunomide - обещаващ при релапсираща множествена склероза
Фаза III проучване с пациенти, страдащи от релапсираща множествена склероза (MS), сочи, че оралната болест-модифицираща терапия с експерименталния препарат teriflunomide намалява честотата на релапси, прогресирането на инвалидизацията и болестната активност на ЯМР.
 
ЯМР техники идентифицират давността на исхемичния инсулт
Пациентите с остър исхемичен инсулт, който се вижда на diffusion-weighted магнитно-резонансно изследване (DWI), но не и на FLAIR MRI, най-вероятно са в прозоръчния период от 4-5 часа, който е подходящ за безопасно и ефективно прилагане на тромболиза, сочи ново проучване.
 
28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator