Начало
НачалоЗаболяванияПсихиатрия
 
Аутизмът - видове, симптоми, лечение
Аутизмът е най-общо разстройство на мозъка. Повечето лекари го определят по-скоро като състояние, а не като заболяване. Хората с аутизъм имат проблеми с комуникацията и социалните отношения. Също така може да имат нетипични: начин на поведение, интереси, движения.
 
Редуването на бодърстване и сън е един от множеството циркадианни ритми наблюдаващи се в живите организми. Биологичните ритми се генерират от ендогенни източници („биологични часовници”), всеки от които притежава свои особености и присъща ритмика.
 

Паметта може да се клисифицира според различни показатели. Според мозъчните структурите, които се засягат при нейното функциониране тя се разделя на епизодична, семантична, процедурна и работна.

 
Деменция - причинители, лечение, превенция
Думата „деменция” ( лат. Dementia) идва от латински и значи напълно буквално „без ум/разум”. Медицински терминът се използва за да опише влошаване на мозъчната активност – например загуба на памет.
 

Нарушенията на паметта са често най-тежкото усложнение на много заболявания, което води до невъзможност за изпълнение на нормалните всекидневни дейности и нарушава сериозно качеството на живот.

 
     
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator