Начало
НачалоЗдравни новини
 
UVA радиацията може да причини увреждане на ДНК в кожата
Ултравиолетовата радиация тип А (UVA), която може да преминава през стъклата на прозорците и облаците, предизвиква промени в кожните клетки, които могат да доведат до рак, сочи ново изследване.
 
Лекуваните дълго пациенти могат да имат фалшиво-отрицателни HIV-тестове
Загубата на HIV-специфични антитела може да доведе до фалшиво-негативни резултати на бързите HIV-тестове при деца и юноши, подложени на успешна и дългосрочна антиретровирусна терапия.
 
Медикамент срещу високо кръвно е ефективен при аутизъм
Бета-блокерът propranolol - медикамент, изпозлващ се широко за лечение на хипертония и тревожностни разстройства, подобрява езиковата и социалната функция при лица с аутизъм се посочва в статия, публикувана в Cognitive and Behavior Neurology.
 
Горещите вълни по време на менопауза - свързани с липидни нарушения
Горещите вълни са свързани като цяло с нарушения в липидните нива при жени в менопауза, докладват американци. В проучването си, представено наскоро, авторите съветват всички жени с чести и/или продължително горещи вълни да бъдат зорко следени от общопрактикуващия лекар за промени в сърдечносъдовия рисков профил.
 
Фейсбук може да идентифицира лицата с алкохолни проблеми?
Страниците на студенти във Фейсбук могат да идентифицират тези, които имат риск от алкохолна зависимост и злоупотреба, сочи ново проучване.
 
Ежедневният прием на аспирин - свързан с дегенерация на макулата
Лицата в напреднала възраст, които приемат ежедневно аспирин, имат двойно повишен риск от макулна дегенерация в късен стадий, сочи европейско проучване, публикувано онлайн в Ophthalmology.
 
Смъртните случаи, свързани с количествата на озон във въздуха, ще нараснат с 14% през следващите 60 години
Влиянието на климатичните промени върху нивата на озон ще предизвика повишение на свързаната смъртност в Централна и Източна Европа, докато в Северна Европа ще бъде отчетен спад. Като цяло Старият континент ще отчете повишаване с 14% на озон-свързаната смъртност.
 
Нобеловата награда за медицина отива при 3 имунолози
Тазгодишната Нобелова награда за медицина бе присъдена на трима учени, занимаващи се с имунология. Техните открития относно имунната система ще помогнат значително за превенцията и лечението на инфекциите, възпалителните заболявания и рака.
 
Мъжете с най-висок тестостерон имат понижен риск от сърдечносъдови инциденти
Ново шведско проучване сочи, че мъжете в напреднала възраст с нива на тестостерон в последната четвърт имат около 30% по-нисък риск от сърдечносъдови инциденти в рамките на 5-годишен период спрямо мъжете с нива в по-ниските три четвърти.
 
Липосукцията предлага повече от козметичен ефект?
Липосукцията може да се окаже, че не само води до козметичен ефект. Американски лекари докладват, че известната процедура е води до подобрение на метаболитния профил - понижаване на циркулиращите нива на триглицериди и левкоцити - както при мъжете, така и при женския пол.
 
29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator