Начало
НачалоЗдравни новиниЛипосукцията предлага повече от козметичен ефект?
Липосукцията предлага повече от козметичен ефект? 03 октомври 2011

Липосукцията може да се окаже, че не само води до козметичен ефект. Американски лекари докладват, че известната процедура е води до подобрение на метаболитния профил - понижаване на циркулиращите нива на триглицериди и левкоцити - както при мъжете, така и при женския пол.

Всичко това води до намаляване на системното възпаление. Изглежда подкожната мазнина (освен висцералната) също играе роля в болестните процеси, включително развитието на диабет тип 2, обяснява д-р Сварсън, пластичен хирург от Канзас.

Д-р Сварсън представи данни от неговото проспективно проучване на Пластична Хирургия 2011: Годишна среща на Американското Дружество по Пластична хирургия.

Изследваните пациенти с нормални нива на триглицериди нямали значителни промени след липосукцията. Лицата с нива над 150 мг/дл (около 1.7 ммол/л) обаче имали спад с 43% на стойностите на триглицеридите. На практика 62% от тези пациенти нормализирали нивата си след липосукцията.

Триглицеридните нива над 150 мг/дл са свързани с повишен риск от метаболитен синдром, диабет тип 2, инсулт, коронарна болест на сърцето и периферна съдова болест.

Тъй като наблюдаваният спад на триглицеридите всъщност е над постигания с медикаментозна терапия, липосукцията може да се окаже с терапевтична полза, обобщава д-р Сварсън.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator