Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииГрейпфрутът пази от инфаркт
Грейпфрутът пази от инфаркт

Хапвайте поне един плод на ден за здраво сърце.

Яжте поне по един грейпфрут на ден, за да имате здраво сърце. Плодът намалява значително нивото на холестерина в организма и така пази от инсулти и инфаркти.

Този съвет дават израелски учени от университета на Ерусалим, съобщи Мембрана. В изследването им са участвали 57 пациенти, на които неотдавна е бил правен коронарен байпас.

Те са били с високо ниво на холестерола и липидите, заради което организмът им не е реагирал на средствата, давани за по-бързо зарастване на раните.

Пациентите са били разделени на три групи: членовете на първата са изяждали по 1 грейпфрут с червена сърцевина, на втората - по един, но с жълта сърцевина, а на хората от третата група изобщо не е бил даван плод. Експериментът е продължил 30 дни.

Изследванията са показали, че при пациентите, консумирали по един грейпфрут на ден, нивото на липидите и на холестерина значително е намаляло, а при останалите не се е променило.

Установено е било също, че най-полезен е грейпфрутът с червена сърцевина. Според учените това се дължи на по-големите количества антиокислители в плода.


Вижте още:

Малините

Бананите


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator