Начало
НачалоЗдравословно храненеБананите | CP
Бананите | CP

Най-хубавите банани растат в гъстите джунгли, които ги предпазват от силни ветрове и силното слънце. Бананите, които купуваме са откъснати полузряли. Те продължават да зреят, след като са откъснати.

Бананите са полезна храна за хората, страдащи от чревни заболявания и язва на стомаха. Те се борят успешно и с депресиите, благодарение на високото съдържание на серотонин. Те направят съня по-лек и хубав, заради наличието на магнезий и мед.

Ако страдате от анемия, бананът е идеална храна, заради богатато съдържание на желязо.
100 гр. от вкусният плод съдържат 400мг. калий. Доказано е, че хора, които не набавят досататъчно калий чрез храната си, страдат от високо кръвно налягане. Банан или два на ден със сигурност ще ви помогнат.

Бананът е едно от най-успешните творения на природата. Забравете за задължителната една ябълка на ден, в сравнение с нея в банана се съдържат три повече фосфор, четири пъти повече протеини, и пет пъти повече витамин А и желязо.

За разлика от повечето плодове, бананите са свежи през цялата година.

А сред направено проучване е установено, че миризмата на банани е една от най-предпочитаните естествени миризми.


 

Вижте още:

 

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator