Начало
НачалоЗдравословно храненеМалините | CP
Малините | CP

Днес съществуват 200 вида малини. Плодовете могат да бъдат червени, жълти, оранжеви, лилави или дори черни. Малините могат да се отдлеждат и зреят от ранна проле до късна есен.

Малините са богати на витамин С – една чаша плодове осигурава 40 % от дневната препоръчана доза на витамина. Също така в тях се съдържа фолиева киселина – същото количество малини осигурява около 10 % от необходимата дневна доза. Освен всичко споменато до момента малините доставят на организма и фибри.

Малините имат способността да понижат холестерола в кръвта и да намалят усвояването на въглехидрати в кръвоносната система, особено важно при диабетиците. Не съдържат мазнини, натрий и холестерол . Малините съдържат противоракови вещества.

От листатата на малините се прави ароматен чай, който е подходящ за хора, които често имат стомашни проблеми.

Малините трябва да се консумират възможно най-бързо, след като са откъснати, защото са нетрайни и е трудно да се съхраняват дълго време. Малините същ така могат да бъдат консервирани или замразени, но в тези случаи, те са загубили част от полезните си качества.


Вижте още:

Бананите

Плодова свежест


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator