Начало
НачалоЗдравни новини
 
Ще разработват ваксини срещу пристрастяване
Към настоящия момент ваксините са се доказали ефективни срещу редица инфекциозни заболявания, но могат ли да бъдат използвани за лечение и превенция на пристрастявания?
 
Хирургичното лечение на епилеспията е ефективно в дългосрочен план
За много пациенти с неподдаваща се на лечение фокална епилепсия, неврохирургията предоставя възможност за продължителен период без припадъци, сочат резултатите на голямо проучване.
 
Адювант усилва ефекта на противогрипната ваксина при малки деца
Добавянето на адюванта на Novartis MF59 подсилва 4 пъти ефекта на противогрипната ваксина при малки деца - група, която често не получава пълна протекция от грипните ваксини.
 
Новите препарати срещу HIV значително удължават живота
Очакваната продължителност на живота у HIV-инфектираните пациенти във Великобритания се е покачила с 15 години между 1996 и 2008 г. благодарение на по-ранната диагноза и лечението с по-добри и по-малко токсични препарати, докладват изследователи.
 
Уринарните инфекции при деца обикновено не са опасност за бъбреците
Повечето деца с повтарящи се инфекции на уринарния тракт (ИУТ) нямат повишен риск от хронично бъбречно заболяване в по-късен етап от живота, сочи нов мета-анализ.
 
Инсулиновите очувствители намаляват загубата на мускулна маса при диабетици
Инсулиновите очувствители могат да намалят загубата на мускулна маса, която се наблюдава при пациенти в напреднала възраст с диабет тип 2, сочи статия, публикувана в Diabetes Care.
 
Повече транс-мазнини през бременността - по-голямо бебе
В проучване, включващо близо 1400 бременни жени, бе установено, че високият прием на транс-мазнини по време на втория триместър е свързан с раждане на по-голямо бебе.
 
Фракциониран CO2 лазер намалява белезите след операция
Третирането на краищата на раната с фракциониран карбонов лазер точно преди затварянето й, ограничава скарификацията по-късно, докладват американски дерматолози от Henry Ford Hospital и Moy-Fincher Medical Group.
 
ARB може би имат предимства пред ACE-инхибиторите при някои възрастни пациенти
Лицата в напреднала възраст с нетежка сърдечна недостатъчност може би имат по-добра продължителност на живота при лечение с блокер на ангиотензиновите рецептори (ARB) спрямо инхибитори на ангиотензин-конвертиращия ензим (ACE).
 
При деца, незабавната реконструкция на предната кръстна връзка е свързана с по-добри резултати
Разкъсването на предната кръстна връзка (ACL) при деца и юноши има по-благоприятна прогноза, ако се направи реконструкция по-рано. Изчакването над 3 месеца е свързано с по-висока честота на непоправими менискусни разкъсвания и хрущялни увреждания на латералния компартмент.
 
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | « първа   ‹ предишна   следваща ›   последна »  
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator