Начало
НачалоМедицинско образованиеПолезни статии
 
Студентите по медицина публикуват недопустима информация онлайн
Не е рядкост за студентите по медицина да публикуват непрофесионална и дори нелегална информация в социалните сайтове като Facebook, както и в сайтовете за споделяне на медийно съдържание като YouTube. Това сочи анкета, проведена в медицински университети в САЩ.
 
Спонсорирането на медицински учебници може да доведе до повлияване на съдържанието
Д-р Андреас Люнд (University of Copenhagen) установил, че медицински учебник, използван в неговия кампус, е спонсориран от индустрията. Той си задал въпроса: Колко чест е този феномен в датските специализирани и общи медицински учебници, използвани от студентите. Д-р Люнд и неговия колега Peter C Gøtzsche установили, че цели 15% от учебниците се спонсорират от един или повече производители на лекарства и специализирани устройства, като в два случая били установени опити за манипулиране на съдържанието.
 
     
   
Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator