Начало
НачалоМедицинско образованиеПолезни статии Студентите по медицина публикуват недопустима информация онлайн
Студентите по медицина публикуват недопустима информация онлайн

Не е рядкост за студентите по медицина да публикуват непрофесионална и дори нелегална информация в социалните сайтове като Facebook, както и в сайтовете за споделяне на медийно съдържание като YouTube. Това сочи анкета, проведена в медицински университети в САЩ.

В анонимната анкета 60% от университетските отговорници по студентските въпроси съобщават, че са били известявани за инциденти, при които студенти са публикували непрофесионална съдържание онлайн. 13% съобщават за публикуването на информация, нарушаваща конфиденциалността на пациента.

Три от инцидентите довели до изключване на студентите от съответния университет, но само 1/2 от отговорниците съобщили за наличието на специални правилници, адресирани към публикуването на съдържание онлайн. Федералният закон забранява на осигуряващите здравна помощ да споделят здравна информация за пациента, освен ако пациентът изрично не е дал съгласието си за това.

Студентите не разкриват директно идентичността на своите пациенти, но често публикуват клинични случаи, чрез детайлите на които би могъл да се идентифицира пациента, дори и ако не е споменато името му.

Резултатите от анкетата са публикувани в The Journal of the American Medical Association.

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator