Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиКреатинът - антиоксидант?
Креатинът - антиоксидант?

Общо известно е, че креатинът се използва основно за покачване на мускулна маса, оптимизиране на енергообезпечаването и повишаване на възстановителния капацитет. Ново обаче е твърдението, че креатинът има качества ан антиоксидант. Проучване, имащо за цел да анализира действието на креатина, подлага на експеримент растителни култури, съдържащи креатин, и такива, които не съдържат. Всички култури били подлагани ан системно окисляване с водороден пероксид. Резултатите от експеримента сочат, че растенията, съдържащи креатин, притежават с 20% повече "оцелели" клетки, отколкото другите.

Фактът, че креатинът действа като антиоксидант, е достатъчен, за да използваме тази съставка в борбата със стареенето и дегенеративните заболявания. Набавянето ан креатин чрез консумация на червено месо е трудно постижима поради сравнително малкия процент на креатин в килограм телешко. За да си набавим необходимата дневна доза от 5-10 г., е добра идея да използваме креатин на прах - като хранителна добавка.


Вижте още:

Крие ли рискове креатинът?

Аминокиселини, глюкоза и креатин


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator