Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиАминокиселини, глюкоза и креатин
Аминокиселини, глюкоза и креатин

Аминокиселините са градивните частици на протеините, които изграждат структурата от компоненти на мускулните фибри. Глюкозата и креатинът пък се използват като гориво за мускулите повреме на интензивни тренировки. Когато нивата на креатина в мускулите се повишат, ставате по-силни. Именно тогава се изпращат сигнали до мускулите, че могат да растат и че имат достатъчно гориво, за да се подсигури растежа (както стана ясно, тук от голяма важност са аминокиселините).

Единственият път за нарастване на мускулните фибри преминава през две фази.

Фаза N1: Мускулните фибри се подготвят за растеж. Изпомпването върши страхотна работа, като повишава мускулно-изграждащите хормони и стартира растежните процеси.

Фаза N2 : Щом веднъж мускулният растеж е бил стимулиран, приемът на аминокиселини е задължителен. Напомпването осигурява притока на обогатена от аминокиселини кръв около мускулите, което максимализира аминокиселинния поток.

Резултатът е, че мускулите вече имат и сигнала, и градивния материал, за да пораснат повече от предишния път. За целта те ще имат нужда и от глюкоза и креатин за гориво при последвалите тренировки, както и за да подхранят мускулните фибри достатъчно.


Вижте още:

Крие ли рискове креатинът?

Гейнърите - защо да ги пием?


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator