Начало
НачалоЗдравословно храненеПлодова свежест | CP
Плодова свежест | CP

Всички свързваме плодовете със здравословно хранене, полезни храни, диети... Това схващане се дължи на факта, че мнозина им приписват богато съдържание на витамини.

Основно са изградени от вода (60-90%) и захар, както и различни витамини и минерали. Ако направим паралел с някои зеленчуци относно съдържанието на витамини, ще отбележим точка в полза на зеленчуците.

Голяма част от почитателите на фитнеса и ниско-въглехидратните диети, както и активните спортисти отричат напълно плодовете заради фруктозата (плодова захар) в тях. Те изтъкват, че консумацията на зеленчуци и месо е достатъчна за осигуряване на необходимата дневна доза полезни вещества.

Ягодите също са добър източник на минерали и витамини, особено на витамин С. С тях обаче трябва да се внимава, често предизвикват силни алергии при консумация в големи количества. След черешите и ягодите идват прасковите, кайсиите, ябълки има винаги, грозде и др

Обикновено пролетните диети включват неограничени количества плодове и вода, т.е. водят до перманентен глад. Отслабва се бързо, но метаболизма не се ускорява без движение, а когато се върнете към обичайния си хранителен режим, организмът си отмъщава.


Вижте още:

Плодова диета

Най-популярните фрешове


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator