Начало
НачалоСексуално здравеНаучете се да говорите открито за проблемите в леглото | CP
Научете се да говорите открито за проблемите в леглото | CP 14 февруари 2008

Ако двама души отделят повече време за разговори, в които всеки от тях да споделя какво в другия го кара да се чувства щастлив, то те по-лесно ще преодоляват трудните моменти, като спокойно и открито обсъждат проблемите си.

Важно е да обясните на партньора си какво точно харесвате в него, например тялото, кожата, косата - не се притеснявайте да уточнявате, защото мъжете ще разтълкуват това като знак, че ви привличат неудържимо!

След като му разкриете какво обичате в него ще ви е много по-лесно да изброите и онези дребни недостатъци, които не ви харесват особено или пък дори ви дразнят, като например, че ходи прекалено бързо (или обратното) или че бихте искали да ви докосва по точно определен начин и на точно определено място.

Страхът често се появява в интимните отношения, но рядко бива изричан на глас, може би, защото жената се притеснява да не засегне партньора си, чувствата му да охладнеят и той да се отдръпне.

Желанията ви се променят и често зависят от настроението ви, момента на деня или здравословното ви състояние. Не очаквайте вашият партньор сам да отгатне какво става в сърцето ви и от какво имате нужда - трябва вие да му кажете.

Изключително важно да не чакате той да се досети от намръщените физиономии, които правите, а право в очите да му заявите какво очаквате от него. Първият етап е да започнете да обръщате внимание на самата себе си, тъй като много често жените загърбват своите собствени желания, за да задоволят и най-малката прищявка на партньора си. Но забравят, че мъжът обожава да глези своята нежна половинка!

Първо, защото не сте му безразлична и той иска да вижда, че ви е хубаво с него. Второ, той се чувства истински вълшебник в леглото, когато успее да задоволи желанията ви и изживеете оргазъм, а това би станало много по-лесно, ако вие самата го насочвате. Трето мъжете признават, че няма нищо по-възбуждащо от погледа на жена, която копнее за ласките им.

Не трябва да се насилвате да правите каквото и да било само защото вашият партньор го иска. Не се съгласявайте “насила”, защото колкото и добре да играете, той ще усети, че не ви е неприятно. Той ще се, че вие не смеете да му откажете и да му обясните какво ви смущава. Сред жените съществува заблудата, че за мъжете сексът е по-важен от чувствата. Това определено не е вярно!

За всеки мъж чувствата на любимата му жена са на първо място! Ето защо ще го заболи, ако разбере, че онова, което прави, не ви доставя удоволствие. А и ако винаги отговаряте с “Да”, то партньорът ви ще се осъмни във вашата искреност, а това ще разклати доверието му във вас. Така че да казвате “не”, когато чувствате, че е нужно, е начин да изградите дълбоки и искрени отношения.
Всички ние сме много чувствителни, когато се наложи да говорим за секса. Ето защо е важно да се отнасяме с нужното уважение и разбиране към мнението и чувствата на другия. Мислете преди да говорите и винаги се поставяйте на мястото на партньора си. Достатъчно да кажете онова, което искате с усмивка и като обърнете негативното изречение в положително. Например, вместо да кажете, че не обичате да ви целува по ухото, обяснете му без да пестите думи, че обожавате да ви целува по врата ...

Казвайте “аз”, вместо “ти”! Това е златното правило в отношенията между двама влюбени, тъй като помага да избегнете отправянето на обвинения към другия. Перифразирайте изреченията си и ще изкажете мислите си по начин, по който, от една страна, той няма да приеме казаното от вас като упрек или критика, а от друга – няма да се почувства така сякаш не върши нещата, както трябва. Когато питате партньора си дали иска да правите любов, вие го натоварвате с цялата отговорност на това ваше общо решение. Осмелете се да кажете, че вие искате да се любите.

Бъдете внимателни с думите, които изричате и избягвайте изреченията, носещи прекалено общи послания, които ще попречат на партньора ви да разбере проблема. Бъдете по-конкретни! Обяснявайте с подробности! С тялото си можете и без думи да изразите желанията си. Ако не искате да говорите, то нищо не ви пречи да хванете ръката му и да я поставите там, където искате и където ще ви достави най-голямо удоволствие.


Вижте още:

Сексът лекува стреса от публичните изяви

Сутрешният секс


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator