Начало
НачалоСексуално здравеСексът лекува стреса от публичните изяви | CP
Сексът лекува стреса от публичните изяви | CP 12 февруари 2008

Списание New Scientist съобщи за откритието на психолога Стюарт Броуди от Университета Пейсли: сексът помага за преодоляване на стреса от публичната изява.

Все пак не всички видове секс имат влияние – ефективен е само истинският полов акт, свързан с проникване. Другите разновидности не оказват никакво влияние върху нивата на стрес.

Професор Броуди е изследвал как различните форми на секс оказват ефект върху кръвното налягане в тежки ситуации.

В продължение на две седмици 24 жени и 22-ма мъже водели дневници колко често и какъв секс са правили. След това преминали през тест за измерване на стреса, който включвал говорене пред аудитория и смятане на глас.

Доброволците, които били правили истински секс, били най-малко стресирани, а кръвното им се върнало към нормални стойности по-бързо от тези, които изкарали двете седмици с други сексуални занимания, като мастурбиране.

Тези пък, които се въздържали от каквито и да било сексуални занимания, имали регистрирали най-високи стойности на кръвно налягане в отговор на стреса.


 


 

Вижте още:


 

Сутрешният секс


 

Българинът пие стимуланти заради стрес


 


 

www.doctorbg.com

 

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator