Начало
НачалоБременност и ражданеНякои проблеми при раждането са свързани с прекалено младите бащи.
Някои проблеми при раждането са свързани с прекалено младите бащи. 15 февруари 2008

Проучване установи, че децата на бащи в тийнейджърска възраст имат повишен риск да бъдат родени със здравни проблеми в сравнение с децата на бащи над 40-годишна възраст.

Учените събрали информация за 2 614 966 раждания в САЩ между 1995 и 200 година. За да се изолира влиянието на бащите, били подбрани такива случаи, при които майките били между 20 и 29-годишни. Жените в тази възрастова група имали по-малък риск да бъдат засегнати от фертилни проблеми, които да окажат влияние върху раждането.

Било установено, че бебетата на бащи в тийнейджърска възраст имат 15% по-висок риск от преждевременно раждане, 13% повишен риск от ниско тегло по време на раждането и 17% по-голям риск от малки размери за съответнатата гестационна възраст.

Децата на млади бащи имат и 22% повишен риск от смърт през първия месец след раждането, 41% по-висок смъртен риск през първата година след раждането, въпреки че абсолютният риск е сравнително малък - по-малко от 0,5%.


Вижте още:

Научете се да говорите открито за проблемите в леглото

Стресът по време на бременност повишава риска от шизофрения при детето


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator