Начало
НачалоБременност и ражданеБременните жени с астма трябва да поддържат нискодозова терапия
Бременните жени с астма трябва да поддържат нискодозова терапия 20 февруари 2008

Жените, страдащи от астма, трябва да използват антиастматични медикаменти в ниски дози дори и през бременността. Това препоръчват в бюлетин от Американската асоциация на акушер-гинеколозите.

В бюлетина се споменава, че жените с умерена и тежка астма трябва да бъдат мониторирани по време на бременността за забавяне на феталния растеж и признаци на преждевременно раждане.

По време на бременност, астматичните пристъпи могат да лишат фетуса от достатъчно кислород и по този начин да доведат до преждевременно раждане, проблеми с растежа и други фетални усложнения. Има опасност дори и от смърт на бременната.

Новите препоръки са базирани върху анализ на редица проучвания, които сочат, че е по-безопасно за бременните жени с астма да бъдат лекувани с антиастматични медикаменти, отколкото астматичните пристъпи да бъдат оставени неконтролирани.

Проучванията еднозначно сочат, че жените с добре контролирана астма могат да имат благополучна бременност с отлични перинатални резултати. Основната цел на контрола върху астмата е да се осигури адекватното снабдяване на плода с кислород чрез предотвратяване на астматичните пристъпи.


Вижте още:

Лечение с антибиотици при бременност

Приемане на витамини при бременност и кърмене


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator