Начало
НачалоБременност и ражданеФолиева киселина срещу преждевременно раждане
Фолиева киселина срещу преждевременно раждане 01 февруари 2008

Приемането на фолиева киселина преди забременяване помага на дамите да намалят риска от преждевременно раждане с 50-70%, съобщиха Франс прес, цитирани от БТА. Рискът намалява още повече, когато става дума за много преждевременни раждания, при които новородените имат здравни проблеми, като забавяне на умственото развитие, слепота и хронични белодробни заболявания.
Изследването на Американските национални здравни институти е обхванало 38 000 жени между 1999 г. и 2002 г.

Резултатите от изследването бяха представени на годишната конференция на Дружеството за майчино-фетална медицина в Далас.
Зелените зеленчуци, плодовете и белият боб са сред храните, богати на фолиева киселина. Тя обаче може да бъде приемана и под формата на хранителна добавка.


Вижте още:

Фолиева киселина – витамин B9, фолацин

Профилактика на Spina bifida с фолиева киселина


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator