Начало
НачалоЗдравни новиниБез национална грипна епидемия
Без национална грипна епидемия 01 февруари 2008

“Национална грипна епидемия у нас няма да има”, съобщи пред в. Монитор националният консултант по епидемиология доц. Мира Кожухарова от Националния център по заразни и паразитни болести. Тя поясни, че в момента има висока заболяемост само в пет области.

Доц. Кожухарова допълни, че в повечето общини, където първоначално е била обявена епидемия, вече нещата се нормализират. Най-много болни в момента има в Благоевград, Видин, Габрово и Кърджали. В Смолян и Монтана болните са започнали да намаляват. За столицата в момента няма никакви предпоставки за грипна епидемия, тъй като на ден се регистрират по 15 заразени от грипния вирус. Единствено в Ямбол има тенденция в следващите дни броят на болните да се увеличава.

За да се обяви епидемия, болните трябва да достигнат 200 души на 10 000. В момента в най-засегнатите области техния брой е около 185.

Вирусът през тази година не се различава по нищо от предходните. Грипът започва с втрисане, висока температура, отпадналост, силно главоболие и болки в мускулите. Може да се развие и да доведе до по-сериозно усложнения като пневмония и бактериални инфекции, тъй като защитните сили на организма са силно отслабени.


Вижте още:

Грип вече в 13 области в страната

1/3 от България с грип


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator