Начало
НачалоЗдравни новиниГрип вече в 13 области в страната
Грип вече в 13 области в страната 30 януари 2008

“В 13 области в страната е обявена грипна епидемия”, съобщиха вчера от Министерството на здравеопазването, цитирани от в. Новинар. По данни на лекарите заболелите са във всички възрастови групи. Най-много болни има сред децата до 4 г. След тях по брой на заболели от грип се нареждат децата до 19 г. В същото време обаче няма обявена грипна вакнция за учениците. В районите, където има епидемия, са спрени плановите операции, детските и женските консултации, обясниха от министерството.

Към момента епидемия е обявена на териториите на областите Монтана, Плевен, Ловеч, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Стара Загора, Габрово, Софийска област, Ямбол, Сливен, Враца и Видин. Лекарите предупреждават, че грипът е силно заразен и се предава по въздушно-капков път. Болестта започва внезапно с висока темепратура, главоболие, хрема и кашлица.


Вижте още:

Грипни епидемии във Враца и Сливен

1/3 от България с грип


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator