Начало
НачалоБременност и ражданеХомеопатични препарати при бременност и кърмене
Хомеопатични препарати при бременност и кърмене 01 февруари 2008

Хомеопатията е фармакотерапевтичен метод, който намира широко приложение в периода на бременността и кърменето с оглед да не се поема голям риск за здравето на плода и майката при тяхното боледуване. Хомеопатичните препарати се употребяват най-вече при често наблюдаваните по време на бременност симптоми като гадене, повръщане, склонност към колабиране, варици, запек и др. По време на кърмене се предпочитат за регулиране на лактацията и предотвратяване на мастита и рагадиите на млечните зърна.

Хомеопатичният метод е основан на използването на „безкрайно малки” дози в лераствата и нямат отрицателно въздействие върху плода и майката. Поради този факт би трябвало да се отнасят към рискова категория на бременността А. Изключения могат да правят само препаратите с ниски разреждания, при които все още има определено количество от първоначалната субстанция. Тези хомеопатични препарати не трябва да се използват от бременни и кърмещи жени.

Някои използват хомеопатията за целта на евгениката. Това е учение за подобряване на човешкия род. Според привържениците на този подход майката трябва да се лекува по време на бременността с цел да бъдат коригирани унаследените гени от нейните родители, като редовно й се дават хомеопатични лекарства от различни нодози (болестотворни причинители от типа на луес, гонорея, туберкулоза и др.). Тази хипотеза се смята за расистка и стои далеч от основните етични принципи на хомеопатията.

Вижте още:

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator