Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесКак се постига идеалната фигура според Синди Крауфорд
Как се постига идеалната фигура според Синди Крауфорд

Според признанието на топмодела Синди Крауфорд нейната фигура не е само природна даденост, но също и резултат на диета и сериозна работа над себе си. След като изпробвала различни видове спорт, за да запази стройното си тяло, тя се спряла на комплекс специални упражнения, които разработил личния й треньор. Те изискват по 30 минути всеки ден. За тях са необходими гирички.

1. Краката са на ширината на раменете, ръцете с гирите са вдигнали нагоре. Изпънете ги встрани до равнището на раменете и отново ги вдигнете (10 пъти).

2. Легнете на гръб, краката са сгънати в коленете. Вземете в ръце гирите и ги изпънете над главата, после сгънете ръцете в лактите (10 пъти).

3. Станете прави, вземете гирите, ръцете са отпуснати, после се наведете напред така, че ъгълът между торса и краката да е 90 градуса. При наклона ръцете с гирите се изпъват назад, като остават паралелни на гърба. Изправете се (10 пъти).

4. Седнете на пода. С една ръка се опрете на него, другата изпънете над главата и от това положение бавно повдигнете краката колкото може по-високо (10 пъти, като ръцете се сменят).

5. Легнете на пода. Изпънетеръце покрай тялото, краката са полусгънати. Вдигнете колкото е възможно краката нагоре, без да отделяте ръцете от пода ( 15 пъти).

6. Легнете на пода, ръцете са изпънати нагоре, краката са сгънати в коленете. Изправяте торса и задържате за няколко секунди (15 пъти).

7. Едната ръка е опряна за седалката на стола, другата е на кръста. Краката са на ширината на раменете. В това положение се правят 20 бързи клякания.

8. Едната ръка е опряна на облегалката на стола, правят се 10 маха напред с всеки крак.

9. Легнете на гръб с изтегнати покрай тялото ръце и направете 10-15 бавни кръгови движения с краката (велосипед).

10. Обърнати настрани към облегалката на стола, хванете се за нея с една ръка. Сгънете “външния крак” в коляното и го изнесете в страни. Придържайки коляното със свободната ръка, опитайте да го вдигнете колкото може по-високо ( по 10 пъти всеки крак).

Що се отнася до диетичните пристрастия, Крауфорд препоръчва много риба, плодове и зеленчуци, достатъчно количество витамини, съвсем малко мазнини и рядко месо. Тя пие много вода и изцедени плодови сокове.


Вижте още:

Фитнес навсякъде

Основи на разтягането


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator