Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесВитамини, аминокиселини, добавкиГейнърите - защо да ги пием?
Гейнърите - защо да ги пием?

Гейнърите са може би най-популярният съвсем легален метод за бързо покачване на мускулна маса. Формулата обикновено е високовъглехидратна, но включва и разнородно протеиново съдържание. Гейнърите се препоръчват на всеки, занимаващ се със силов спорт, а основните плюсове на типа добавки са няколко.

- антикатаболен ефект
Катаболизмът е т.нар. “изгаряне“ на мускула и, разбира се, е процес, чиято поява никой трениращ не желае. За целта трябва да се приема високо количество въглехидрати, съобразено с теглото на трениращия.

- покачване на мускулна маса и тегло
Това е логичната цел на всеки, посегнал към гейнърите. Позитивното влияние на гейнърите над анаболичните процеси е забележително. Комбинацията на въглехидрати и качествени протеини с интензивни тренировки би трябвало да даде сравнително бърз и постоянен ефект.

- увеличава силата
Интензивността на тренировката се увеличава, тъй като гейнърите, които повечето фирми предлагат, се пият на 2 приема дневно – 20-30 мин. преди и до 30 мин. след тренировка.

- ускорява възстановяването
След тренировка имате нужда не само от протеини, за да растете, но и от въглехидрати, които да възстановят донякъде изразходваната енергия.

В редки случаи някои културисти препоръчват прием на гейнър сутрин на гладно и вечер преди лягане (освен стандартните приеми), но на опаковката на повечето хранителни добавки от този вид се съветва, както беше споменато, за прием преди и след тренировка. Повечето трениращи правят точно това.

Не се залъгвайте - гейнърът не е магическа пръчица за трупане на мускули! Тренирайте усилено, яжте храни, богати на протеини, не забравяйте плодовете и зеленчуците. Употребата на гейнър само ще улесни пътя Ви към хубавата фигура.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator