Начало
НачалоБременност и ражданеВисоката консумация на млечни продукти в детството е свъразно с повишен раков риск
Високата консумация на млечни продукти в детството е свъразно с повишен раков риск 04 януари 2008

Децата, които консумират големи количества млечни продукти, имат по-голям риск от развитие на колоректален карцином по-късно през живота, сочи ново проучване.

То се базира на данни от 5 000 човека, проследени за период от 65 години. Според анализите, хората, които консумират повече от 2 чаши мляко на ден, имат почти 3 пъти по-висок риск от колоректален карцином.

От общо 4374 човека все още достъпни за проучването между 1948 и 2005 година, били регистрирани 41 смъртни случая следствие на колорекатлен карцином.

Повишен риск от рак се наблюдавал дори и след като било отдадено значение на другите фактори като консумацията на месо, плодове, зеленчуци и социоикономическия статус.


Вижте още:

Рационално хранене в детска възраст

Адаптирани (хуманизирани) млека


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator