Начало
НачалоЗдравни новиниНов вид холестерол-понижаващ медикамент показва ефективност
Нов вид холестерол-понижаващ медикамент показва ефективност 20 декември 2007

Ново лекарство, предназначено за понижаване на т.нар лош холестерол или LDL и понижаване на риска от сърдечни заболявания, е безопасно и ефективно при фаза 2 на клиничните изпитания.

Малко проучване, включващо 24 пациента с умерено наднормено тегло и високи нива на LDL, показало, че KB2115 (експерименталния код/име на медикамента) понижава LDL с 40%. Резултатите потвърждават резултатите, получени у животински модели. Медикаментът е с добра толерабилност, без значителнии странични ефекти върху сърцето.

Медикаментът имитира действието на тироксина и усилва естествената способност на хормона да елиминира LDL. Тъй като има различна структура и начин на действие от широко използваните статини като Липитор, Правахол и Зокор, KB2115 е алтернатива при пациенти, нетолериращи статини. KB2115 може да се използва и заедно със статини за по-ефективно понижаване на LDL.


Вижте още:

Ваксина срещу левкемия утроява преживяемостта без инциденти

Някои рискови фактори могат да идентифицират пациентите с прогресиращ артрит на тазобедрената става


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator