Начало
НачалоЗдравни новиниВаксина срещу левкемия утроява преживяемостта без инциденти
Ваксина срещу левкемия утроява преживяемостта без инциденти 18 декември 2007

Нова ваксина срешу левкемия, която е в процес на разработка, удължава преживяемостта без инциденти повече от три пъти - от 2,4 на 8,7 месеца. Това съобщиха учени от Texas M. D. Anderson Cancer Center, Хюстън.

Проучването включвало 66 пациенти с остра миелоидна левкемия, хронична миелоидна левкемия или миелодиспластичен синдром. 54 от тях били в активна фаза, а 13 - в ремисия.Ваксината е създадена така, че да стимулира имунната система да разпознава и да активира защитата си срещу туморните клетки.Първите 54 пациенти били третирани с три инжекции от ваксината а последните 12 - с шест инжекции - на интервал от 3 седмици. Били тествани 3 различни дозировки.

Имунен отговор бил наблюдаван при 25 от 53-ма пациенти с остра фаза (47%). Клиничен отговор имало при 9 от тези 25 пациента (36%) в сравнение с 3 от 28 (10%), при които нямало имунен отговор.

Индуциранят имунен отговор бил свързан с по-големи периоди без клинични инциденти - 8,7 срещу 2,4 месеца. Било наблюдавано и подобрение на общата преживяемост.

Измежду 13-те пациента, които започнали проучването по време на ремисия, 4 останали в ремисия за средно 30,5 месеца (от 11 до 59 месеца). Индуцираният имунен отговор от ваксината имал продължителност до 4 години у някои от пациентите.

"Ниските нива на бластни клетки в костния мозък са значителен предиктор за имунен отговор и за по-добра преживяемост без клинични инциденти. Пациентите със имунен отговор имат и по-добър клиничен отговор и обща преживяемост", обобщават авторите на проучването.


Вижте още:


Нова ваксина на 6-годишни


Грип напада в началото на 2008-а


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator