Начало
НачалоБодибилдинг и фитнесПолезни съветиПри стабилни тренировки пийте вода през целия ден!
При стабилни тренировки пийте вода през целия ден!

В зависимост от възрастта и други фактори Вашият организъм е съставен от 55% до 75% вода. Със затоплянето на времето организмът губи все повече и повече вода, но това не означава, че през зимата приемът на течности трябва драстично да намалее. Изключително важно е да се запази в организма нивото на течности, което би предотвратило ниските нива на енергия, намаляването на работоспосоността и крампите вследствие на дехидратирането.

Дори и минимална промяна в баланса на течности (2-3%) сериозно би намалила работоспособността на организма. От първостепенно значение е да се запази правилното съотношение между количеството вода и електролити, за да се предотврати енергиен спад повреме на тренировка. Средностатистическият човек губи по около 1 литър вода днесвно от потене и други телесни функции. Ако спортувате активно, трябва да консумирате около 3 литра вода дневно, за да бъде организмът Ви в оптимално състояние.


Вижте още:

Трябва ли да ядем мазнини

Внимавайте със "сухите" въглехидрати!


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator