Начало
НачалоБременност и ражданеКърменето помага на детето да приема някои храни
Кърменето помага на детето да приема някои храни 15 декември 2007

Кърменето може да предизвика желанието на детето да приема няко храни, но при условие че и майката се храни с тях. Това сочи проучване, публикувано в Pediatrics.

Проучването включвало 45 деца, 44% от които са били кърмени. Те били рандомизирани на зелен боб и праскови за 8 последователни дни. Учените изследвали желанието за консумация на тези две храни след кърмаческия период.

Резултатите показали, че кърмените децата, чиито майки са консумирали повече плодове по време на кърмели, предпочитали повече прасковите.

"Кърменето е много важно при иазграждане на хранителните навици на децата, но само ако майката яде съответната храна редовно", обобщават авторите на проучването.


Вижте още:Хранене на кърмачето

Kърменето влияе протективно на белите дробове на бебетоwww.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator