Начало
НачалоЗдравословно храненеКартофите са незаменими за здравето
Картофите са незаменими за здравето

Ново изследване, проведено от учени в университетите на Гьотеборг (Швеция) и Барселона (Испания), разширява познанията за ползата от този продукт.

Специалистите отбелязват, че при повишена консумация на картофи, се наблюдава 15% намаляване на белите кръвни клетки, а производството на този тип клетки е свързано с процесите на възпаление, т.е. на формирането на определено заболяване.

Според специалистите, най-добре е редовно да се употребяват картофи под формата на салата, защото това осигурява ефективната работа не само на стомаха, но и защитава организма като цяло от различни разстройства и от въздействието на подстрекаващи агенти.

Не можем да употребяваме сурови картофи, но съществуват много продукти, които съдържат устойчива скорбяла: варени картофи, бобови култури, зърна, зелени банани и житни растения. Приблизително 10% от скорбялата, която попада в стомаха, е устойчива, т.е. не се преработва в тънкото черво, а се усвоява от дебелото.


Вижте още:

Диета за... оптимизъм

Храни за зимата


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator