Начало
НачалоЗдравословно храненеХрани за зимата
Храни за зимата

Храната през зимните месеци и тази през лятото трябва е различна не само заради климатичните условия и продуктите, които ни се рпедлагат на собствените географски ширини, а и заради специфичните нужди на тялото през различните сезони. Специалистите съветват да съчетаваме приятното с полезното и предлагат няколко достъпни храни, които можем спокойно да консумираме през зимата.

Кисело зеле
Само една порция от него ще ви осигури дневната норма от витамин С. Освен на аскорбинова киселина, зелето е богато и на витамини от група В (отговорни за работата на нервната система, здравия сън и доброто настроение), витамин РР (необходим за гъстата коса и чиста кожа) и витамин U (основен защитник на стомаха от язва и гастрит).

Картофи
Ако ръцете ви измръзват, наблягайте на тях - те съдържат много калий, който подобрява кръвообращението.

Чесън
Той е богат на алицин, който помага на организма да се справи по-лесно с вирусите и вредните бактерии.

Кисело мляко
То способства за преработването на храната и за усвояването на витамините, подобрява имунитета и предпазва организма от инфекции.


Вижте още:


Колко сол дневно?

Откажете белия хляб


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator