Начало
НачалоЗдравословно храненеДиети из нетаНяколко съвета за лесно диетично хранене
Няколко съвета за лесно диетично хранене

1. Яжте толкова често колкото ви се иска! При това яжте много и преди да огладнеете, за да не се изкушите от някоя нефигурираща в списък за съответната диета храна.

2. Никога не прескачайте ядене! Често е голяма грешка, може да сте го направили с добри намерения, но това води до дестабилизиране на режима. Икомонисаната храна не само бъде компенсирана от по–обилно консумиране при следващо хранене, но и организмът ще се мобилизира и ще извлече и последната калория. А и усиленият глад ще насочи към по-калорични и засищащи храни.

3. Пийте вода, докато се храните! Пиенето на вода по време на хранене увеличава обема на стомашното съдържание и поражда усещане за насита. Водата разтворя храните и забавя усвояването им. Което от своя страна увеличава времето на чувствбо на ситост.

4. Осигурете всички необходими за съответната диета храни! Гледайте винаги да имате под ръка и в хладилника избор от храни, разрешени за съответната ви диета. Дори носете нещо с вас докато пътувате, така че да може да консумирате когато желаете.

5. Винаги проверявайте дали съответната храна я има в списъка!
Така ще сте сигурни, че се храните според правилата на съответната диета и не я нарушавате.


Вижте още:

Диетата на французойките

Рибно меню


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator