Начало
НачалоЗдравословно храненеДиетите, включващи храни с висок гликемичен индекс, повишават риска от катаракта
Диетите, включващи храни с висок гликемичен индекс, повишават риска от катаракта

Гликемичният индекс на храните изглежда е надежден предиктор за появата на кортикална катаракта, обясняват австралийски учени в доклад, публикуван в American Journal of Nutrition.

Учените изследвали връзката между вида и количеството на приеманите въглехидрати и честотата на катаракта при 993 доброволци на възраст над 49 години. Участниците били проследени 10 години.

Резултатите сочели, че приемът на въглехидрати с висок гликемичен индекс е свързан с 19% по-висок риск от развитие на катаракта, като при хората, приемащи храни с най-висок гликемичен индекс - рискът е още по-голям - 77% повече.

Гликемичният индекс не оказва влияние върху развитието на нуклеарна или задна субкапсуларна катаракта.


Вижте още:


Нова леща ще лекува "перде"


Кривогледство


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator