Начало
НачалоЗдравословно храненеХраненето на японците
Храненето на японците

Традиционната японска диета изглежда примерно така:

- 300-400 грама ориз;
- 150-240 грама плодове;
- около 270 грама зеленчуци;
- 60 грама бобови растения;
- 120 грама риба;
- 100 грама мляко;
- не повече от 1 яйце;
- 1-2 ч. л. захар.

Мъжете изпиват 300-400 мл.бира дневно.

Най-обикновената японска трапеза може да включва в себе си от 5 до 20 ястия в най-разнообразни съчетания. Японците предпочитат зеления чай.

Традиционното хранене на японците може да се характеризира като нискокалорично (1600-1800 ккал.). Около 60% от калориите постъпват за сметка на въглехидратите, друга по-малка част - за сметка на малко количество мазнини (главно с растителен произход) и достатъчно голямо количество витамини от група В и С, а също желязо и фосфор.


Вижте още:

Растителните масла

Нисковъглехидратната диета забавя растежа на тумора на простатата


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator