Начало
НачалоЗдравословно храненеРастителните масла
Растителните масла

Най-близки до човешката кожа са бадемовото, кайсиевото, прасковеното, маслиновото и маслото от авокадо.

Бадемовото масло е най-често използваното в козметиката, то прониква добре и е подходящо за всеки тип кожа и всяка възраст. Бързо успокоява, омекотява и заглажда кожата. Още от древността се използва като масажно масло за бебета и възрастни.То се определя като един от най-мощните природни стимулатори за растежа на косата, засилва блясъка, гъвкавостта и еластичността й.

Те проникват лесно в кожата, защото тя е мастнопропусклива и й придават кадифена мекота и гладкост. Ускоряват клетъчната обмяна, подобряват овлажняването и подпомагат образуването на колаген. Освен това маслата възстановяват тургора на кожата, предотвратяват прекомерното омазняване и раширяването на порите. В тях се съдържат витамин Е, микро и макроелементи и други биологично активни вещества, които са важна част от обмяната на веществата.

Маслата могат да се прилагат по различни ничини: за директен масаж на кожата, за почистване на лицето, за козметични маски, за обогатяване на готови козметични продукти, в аромотерапията. Интересно е, че повечето масла имат естествен слънцезащитен фактор и могат да се прилагат при слънчеви бани.

В чист вид можете да използвате маслата за масаж върху лицето,шията и останалата част на тялото. Против стрии добър резултат дава маслото от пшеничен зародиш.

Растителните масла често се използват в козметиката на приготвянето на различни маски. Както вече беше посочено едно от най използваните е именно бадемовото. Маслото има и допълнително приложение, освен в чист вид. Могат да се комбинира с животински продукти като яйце, мляко, мед. Предлагаме ви две маски за лице и шия.

Жълтъчно-медно-маслена: Сместа от 1 жълтък, чаена лъжичка мед и чаена лъжичка бадемово масло се нанасят върху лицето и шията с тампон. След 25 мин. се почиства с топла вода.

Жълтъчно-маслена:Разбиват се добре жълтък, чаена лъжичка затоплено бадемово масло, няколко капки лимонов сок. Прилага се като предната маска – върху почистена кожа за двайсетина минути.

www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator