Начало
НачалоСексуално здравеКак да се защитим от инфекции на пикочния мехур
Как да се защитим от инфекции на пикочния мехур 28 ноември 2007

Този проблем лесно би бил избегнат, ако се следват няколко съвета.

1. Поемайте много течности!
Два литра течности на ден промиват основно бактериите от пикочния мехур. Приучете се към всяко кафе или чай да пиете по една чаша вода например. При приемането на негазирани напитки стомахът не се чувства толкова препълнен и двата литра дневно не са толкова недостижими.

2. Никога не „стискайте”!
Задържането на урина е една от честите причини за инфекции на пикочните пътища, тъй като микробите, които се намират в пикочния мехур имат време да се размножат. Затова трябва да използвате всяка възможност да изхвърляте бактериите. Това е чест проблем при пътуване или при престой дълго време навън.

3. Естествената хигиена
И в интимната област кожата разполага със защитен предпазващ слой. Интимните кърпички, спрейовете и химичните вещества могат да го променят и да го отслабят. Затова избягвайте честата им употреба. Водата и неутралният сапун са достатъчни за дезинфекция и поддържането на добра хигиена. А това ще удовлетвори чувството ви за чистота и свежест. Имайте предвид, че върху отложените върху белъото секрети също могат да се размножават бактериите.

4. Използвайте тоалетната след полов акт!
След секс пикочният мехур трябва да бъде изпразнен възможно най-скоро. Основанието е, че поради движението и триенето бактериите лесно могат да попаднат навътре в уретрата. Специалистите съветват да се измиват интимните места и преди започване на полов контакт.

5. Обличайте се топло!
За това има две основания: N1 - студът отслабва имунната система и мускулатурата на пикочния мехур се свива спазмолтично, поради което човек не забелязва веднага че трябва да отиде до тоалетната и забавя това действие във времето; N2 - краката трябва да са винаги на топло и да са добре облечени и покрити в студеното време. Охлаждането е най-бързият начин да си докарате инфекция на пикочните пътища.

6. Избърсвайте се "правилно”!
Винаги избърсвайте или измивайте интимната област отпред назад, особено при ходене по голяма нужда. Често причинители на пикочните инфекции са колибактериите, които от червата през ануса се прехвърлят в пикочния мехур.


Вижте още:

Жените на средна възраст са с по-голям риск от трансмисивни заболявания

Употребата на презерватив намалява риска от бактериална вагиноза



www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator