Начало
НачалоСексуално здравеУпотребата на презерватив намалява риска от бактериална вагиноза
Употребата на презерватив намалява риска от бактериална вагиноза 13 ноември 2007

При жените със висока сексуална активност употребата на презерватив от партньора е свързана с понижен риск от бактериална вагиноза и свързаните с нея промени във вагиналната микрофлора. Това твърди доклад, публикуван в Epidemiology.

Все още е неясно колко точно кондомът намалява риска от бактериални полово предавани инфекции, обяснява д-р Роберта Нес от университета Питсбърг, Пенсилвания. Д-р Нес и колеги изследвали употребата на презервативи, случаите на бактериална вагиноза и растежа на вагинални микроорганизми, свързани с вагинозата, при 871 високорискови жени.

При жените, използвали презерватив повреме на всички полови актове, се наблюдавал 45% по-малък риск от бактериална вагиноза в сравнение с жените, които не употребявали кондоми.

"Изключвайки жените с интермедиерна флора, постоянната употреба на кондоми е дори по-протективна - 63% намаляване на риска", обясняват учените.

Безопасният секс е свързан и със значително понижен риск от анаеробни Грам-негативни пигментирани пръчици.

"Постоянната употреба на презервативи намалява риска както на случайните така и на рекурентните бактериални вагинозни инфекции при това голямо кохортно проучване сред високорискови жени. Нашите изследвания потвърждават теорията, че бактериалната вагиноза е полово предавана, затова жените имат още една причина да правят безопасен секс", добавят авторите на проучването.
 

Вижте още:
 

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator