Начало
НачалоЗдравословно храненеПолезни съвети и статииДиета при ПМС
Диета при ПМС

Има няколко основни правила, когато искате да се придържате към по-здравословен начин на хранене, съобразен с предменструалния синдром (ПМС).

Ограничете сладкото!
Знаете, че шоколадът ще Ви направи по-нервни.

Намалете солта!
Типично за ПМС е задържането на течности в организма, което ви прави по-тежки и подпухнали. Солта засилва това явление и затова не е добре да ядете пресолени храни.

Яжте често и по малко!
 Естествено, този начин на хранене е препоръчителен не само, когато сте в ПМС. Тогава обаче е наложително, за да не претоварвате организма си и да се чувствате комфортно.

Намалете кафето!
Въпреки че може страшно много да ви се спи, не прекалявайте с него. Опитайте да се ограничите до 1-2 чаши дневно. Кафето ще предизвика допълнително напрежение и чувствителност.

Ограничете алкохола!
Той е много противопоказен за този период, защото усилва симптомите на ПМС


Вижте още:

Диета за здраво сърце

Колко е важна сутрешната закуска? Не я пропускайте!


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator