Начало
НачалоБременност и ражданеЗатлъстяването при бременните жени повишава риска от смърт на плода
Затлъстяването при бременните жени повишава риска от смърт на плода 21 ноември 2007

Наднорменото тегло при бременните жени повишава риска от неонатална смърт, особено при новородени след преждевременна руптура на мембраните. Това се съобщава в доклад, публикуван в ноемврийския брой на Obstetrics & Gynecology.

Учени изследвали връзката между затлъстяването преди бременността и неонаталната смъртност с фокус върху различните подвидове на преждевременно раждане.

Проучването установило, че грубата неонатална смъртност е по-голяма при деца на майки със наднормено тегло отколкото при майки с нормално тегло преди и в началото на бременността.

Високият индекс на телесната маса не е свързан обаче със смъртността при деца, родени вследствие на спонтанно преждевременно раждане без преждевременно разкъсване на мембраните.

Резултатите били идентични у новородени с или без малформации и след изключването на децата, родени от майки със болести, свързани със затлестяването или субфертилни жени.

"Това е първото проучване, което показва повишената смъртност при новородени от майки със затлъстяване след преждевременна руптура на мембраните и затова е твърде рано да се препоръчат някакви промени в третирането на бременните жени с наднормено тегло", обясняват учените.


Вижте още:

Пренаталната употреба на алкохол е свързана с проблеми в поведението при детето в по-късна възраст

Промени в майчиния организъм под влияние на бременността


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator