Начало
НачалоБременност и ражданеПренаталната употреба на алкохол е свързана с проблеми в поведението при детето в по-късна възраст
Пренаталната употреба на алкохол е свързана с проблеми в поведението при детето в по-късна възраст 08 ноември 2007

Жените, които употребяват алкохол по време на бременност, имат риск децата им да развият поведенчески проблеми по време на своето развитие, сочи проучване.

Учените анализирали данни от 4 912 майки. Участничките били анкетирани относно употребата на алкохол през  бременността. Резултатите сочат, че децата, които са били по-често излагани на алкохол по време на пренаталното си развитие, имат повече проблеми с поведението на по-късен етап от живота си. Връзката била валидна дори и при наличието на други фактори като употребата на наркотични вещества, степента на образованост и интелектуалното ниво на майките.

Авторите на проучването отбелязват, че вътреутробната експозиция на алкохол може би не влияе директно върху поведението на децата. Учените обясняват, че честотата на социалните проблеми при такива деца била еднаква независимо колко често и какви количества алкохол са били употребявани от майката.

Според проучването и други рискови фактори като употребата на марихуана и кокаин от майката заедно с употребата на алкохол, компплексно влияят върху поведението на детето.
 
 
 
 
 
Вижте още:

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator