Начало
НачалоЕстетична медицинаБременност след абдоминопластика
Бременност след абдоминопластика

Абдоминопластиката се препоръчва при наличие на видима и непоправима по друг начин разлика във външния вид на отделните кожни области на корема. Ако е възможно да се възстанови корема така както е изглеждал преди бременността жената се съветва да не извършва абдоминопластика. Причината е че при тази операция остават белези макар и умело скрити в естествените гънки на човешкото тяло, тъй като манипулацията е свързана с премахване на излишната висяща кожа и стягане на коремните мускули.

Жените, които обмислят да имат деца след направена им абдоминопластика, трябва да бъдат осведомени, че стегнатата мускулатура и гладката кожа могат да се отпуснат отново, т.е да се образува отново отпуснато коремче. Ето защо е най-добре бременността да се отложи във времето след тази операция докато не мине напълно възстановителният период. Последнят е изключително индивидуален и за това на всеки пациент е нужен различен период от време докато се възстанови напълно. Ако след операцията пациентите започнат усилени фичизески упражнения за стягане на коремните мускули, възстановяването ще е много по-бързо. Някои хора се завръщат на работните си места след седмица-две, докато на други е необходим около месец.

Абдоминопластиката е процедура, която не изключва възможността за бременност след нея. Погрешно е схващането, че след абдоминопластика е твърде рисково за коремната мускулатура и кожа да се забременява. Здравословното състояние и вид на корема в тази ситуация до голяма степен зависи и от грижите и отговорността на пациента.


 

Вижте още:

Абдоминопластика

Моделиране на долната половина на тялото


www.doctorbg.com

 

Бюлетин
   
   
Начало |  За нас |  Условия за ползване |  Реклама при нас |  Контакти  
© 2007 ДокБГ ООД Всички права запазени. Съдържанието публикувано в doctorbg.com е изцяло за Ваша информация и не трябва да се приема като заместител на медицинска консултация при Вашия личен лекар или друг специалист. Винаги трябва да търсите съвет от Вашия личен лекар преди да предприемете нов фитнес режим или да започнете да спазвате диета. С използването на doctorbg.com Вие декларирате че сте запознати с условията за ползване, правата и отговорностите. ДокБГ ООД не носи отговорност за съдържанието на който и да е сайт достигнат чрез външни препратки от doctorbg.com
 
Free Sitemap Generator